Naturupplevelser i Sundsvall

Ibland kan man tro att man måste resa land och rike för att upptäcka vacker natur vilket inte riktigt är hela sanningen.

I Sverige finns det nämligen mycket vacker natur från norr till sönder som man inte får gå miste om att besöka om man vill besöka vackra naturområden. Söker man dessutom också efter ett kul friluftsliv så bör man ha koll på att vårt avlånga land har mycket att erbjuda, kanske främst i Norrland. För den som bor eller är på besök  Västernorrlands största tätort Sundsvall så finns det mycket kul att hitta på. Extra roligt att vistas i tätorten är det förstås för de som gillar naturen. Sundsvall erbjuder nämligen något ut över det extra när det kommer till vacker natur samt ett friluftsliv i mycket hög klass som brukar uppskattas av de flesta, både av de som bor i tätorten och de som bara är på besök i Sundsvall. Vill man komma så nära naturen som det är möjligt och ha chansen att besöka vackra platser så är det ingen tvekan om saken, Sundsvall har mycket att erbjuda och många smultronställen som man absolut inte får missa att besöka.

Vackra platser i Sundsvall  

Norra berget är ett friluftsmuseum som ligger beläget i vackra Sundsvall på norra stadsberget. På platsen finns det många historiska byggnader med härkomst från Medelpad. Vill man uppleva den vackra naturen som tätorten har att erbjuda så är ett måste givetvis att ta sig upp i utsiktstornet. Utsiktstornet är hela 22 meter högt vilket gör att man enkelt kan se ut över Sundsvall. Blir man hungrig medans man besöker norra berget kan man dessutom besöka café gesällen eller restaurangen grankotten för att äta lite god mat.

Vackra platser i Sundsvall
Vackra platser i Sundsvall

Sidsjö naturreservat är ett naturreservat som är ett måste att någon gång besöka för den som gillar naturen. Förutom att vara i den mycket vackra naturen så är det ett perfekt ställe att vara på för den som gillar friluftslivet. Förutom att vandra omkring kan man nämligen göra massa annat kul så som att paddla, åka skidor eller varför inte fiska. Hela tanken med naturreservatet är  att kunna bevara den vackra naturen samtidigt som den som vill ha ett friluftsliv ska ha ett ställe att besöka och ha en kul stund.

Sillre naturstig är en mycket vacker naturstig som erbjuder mycket vacker natur. När man vandrar i stigen kommer man att se både växter och djur. Det är inte ovanligt att man brukar vilja plocka sina blommor till midsommar just här då det brukar finnas ett stort utbud av vackra blommor. Det är även en perfekt Stig för den som gillar att plocka svamp då det växer många svampar som kan vara svåra att hitta på andra ställen. Intill stigen ligger även Indalsälven där man kan paddla vilket många också gör. Vill man ha en liten paus från paddlandet är det dessutom enkelt att ta sig upp på land och ta det lugnt en liten stund i raststugan. Raststugan får man såklart även använda som vandrare då det kan var skönt att ta en liten paus då och då.